JORDGUBBSGLASS MED KONDENSERAD MJÖLK
Ingredienser till 4 portioner:
3 dl färska jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
saft av 1 citron
Så här gör du:
Rensa jordgubbarna och mixa dem med den kondenserade mjölken och tillsätt citronsaften. Vispa grädden och låt smeten och grädden vila en stund i kylen tills du blandar samman dem och kör smeten i glassmaskinen. Fantastiskt snabbt och smidigt och perfekt för soliga (som molniga) dagar.
Det fungerar även fint att göra Jordgubbgslassen utan maskin. Då måste du såklart ta ut smeten ur frysen några gånger under de timmar som glassen fryser. Då blandar du om med en visp och får in luft och får dessutom en smidigare glass.
Serveras med ett myntablad på toppen. Vispad grädde och choklad funkar ju såklart klockrent det med.
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013