YOGHURTGLASS MED HALLON
Ingredienser till ca 4 portioner
500 g naturell yoghurt (inte för lös
)
250 g hallon
1 & 1/2 till 2 dl florsocker
Balansera och smaka av hallon och socker beroende på vilken sorts hallon du använder och hur syrliga de är. Även socker har betydelse.
Så här gör du:
Mixa ingredienser i en matberedare, häll upp i en skål och ställ in i frysen. Efter 1,5 till 2 timmar är glassen klar. Ta ut skålen, rör runt eller kör kort (10-15 sek) med en elvisp eller rör om
hastigt med en gaffel för att få in luft och bra konsistens i glassen. Servera med till
exempel några myntablad som dekoration.
Prova gärna med olika sorters yoghurt. En favorit är att blanda två olika sorters fruktyoghurt – till exempel Vanilj och Samoa. Efter frysande och omrörande är det dags att servera glassen och det blir perfekt att toppa med en klick rårörd sylt eller kompott och ett mandelflarn.
Receptet fungerar såklart även i glassmaskin med den skillnaden att du provar dig fram till rätt tid och mängd.
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013