YOGHURTGLASS
Ingredienser till 4 portioner:
2 dl grädde
0,5 dl strösocker
3,5 dl vaniljyoghurt
2 gelatinblad (uteslut om du känner för det)
2 msk canesyrup
Så här gör du:
Häll grädde och socker i en kastrull. Om du vill använda gelatinblad så lägg dem i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker, sänk värmen och rör om tills sockret löst sig. Stäng värmen och lägg i gelatinet och rör om tills det löses upp och ställ blandningen åt sidan.
När det svalnat till rumstemperatur så blandar du i yoghurt och sirap. Ställ in kastrullen med lock i kylen och låt smeten bli kylskåpskall, 3-4 timmar. Alternativet att kyla den i kallt vattenbad eller kastrullen i en större kastrull eller skål med isbitar/kross under omrörning funkar också fint så länge det inte kommer något vatten i blandningen.
När smeten är kyld häller du den i glassmaskinen och kör tills det blivit krämig (Ca 25 – 50 minuter beroende på maskin).
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013