Äppelkanel
Ingredienser:
4 Äpplen
Saften från 1 ekologisk Citron
En stor klick smör
Rejält med Kanel
1 till 3 msk Råsocker – beroende på hur syrliga äpplen man har att göra med. Smaka!
Eventuellt kan du plutta i 2 msk Konjak om man nu tycker att det skulle kunna passa
Så här gör du:
Skala äpplena och dela dem. Därefter skivar du dem tunt och tar på så sätt bort kärnhuset. Det är inte så noga hur snyggt det blir men det skadar ju aldrig att ha snygga råvaror att laga mat med så gör vad du kan. Lägg äppleskivorna i en uppvärmd stekpanna med en stor klick smör. Stek tillsammans med socker och låt äpplena mjukna ganska mycket men inte så att de blir mos. Strö över kanel. Smaka av.
Perfekt till glass, frukostgröten (men då får du lova att slopa konjaken!)
eller varför inte som fyllning till dina hembakta wienerbröd.
Rekommenderas
-
Hasselnötskräm! Som Nutella – fast bättre!mars 8th, 2021
-
Kladdkakanovember 7th, 2018
-
Lakritssåsmaj 27th, 2017
-
Frasvåfflormars 24th, 2017
-
CHOKLADSÅS MED LIKÖRjanuari 16th, 2016