![](https://www.glassakademin.se/wp-content/uploads/2014/02/grapefruktsorbet-680x449.jpg)
Grapefrukt Campari Sorbet
Lyxigt god Grapefrukt/Camparisorbet blir en höjdare på sensommarbalkongen och inför grillkvällen.
Ingredienser:
3 dl grapefruktjuice (färskpressad grapefrukt smakar såklart bäst men det går bra med färdigpressad på förpackning eller flaska också)
3/4 dl socker
1/4 dl Campari
så här gör du:
1. värm försiktigt en dl juice tillsammans med sockret på låg värm – rör lugnt tills sockret löser sig
2. Ta av blandningen från värmen och häll i den återstående juicen och blanda ner Camparin.
3. Frys blandningen i minst 3 timmar, eller kör sorbetblandingeni din glassmaskin tills den blir klar. Servera.
Rekommenderas
-
Havtornsgranitéjuni 23rd, 2020
-
Mangosorbetmaj 18th, 2016
-
Blodapelsinsorbetjanuari 20th, 2016
-
Champagnesorbetdecember 29th, 2015
-
Glöggsorbetdecember 16th, 2015