Shaved ice med kokosmjölk och Jordgubbar
Bjud på urgod shaved ice på fredagskvällen gör resten av kvällen till en given succé.
Det här behöver du
4 portioner
1 l iskuber
1 dl gräddig kokosmjölk
2 dl frusna jordgubbar
Så här gör du
Kör isen i blendern tills isen blivit fint grynig – som en shaved ice vill säga 🙂 – och helt utan större bitar av is.
häll i kokosmjölkgrädden. det vill säga det allra gräddigaste av kokosmjölken och kör blendern i 20 sekunder. Har du en slushmaskin kan du säkert fixa det här på ditt eget vis och mjölken kan du ha i kalopsen, grytan eller våffelsmeten ikväll.
Skopa upp kokos-isen i tjusiga serveringsglas eller koppar.
Sedan är det snabbt ner med de frusna jordgubbarna i blendern (och nej du behöver inte diska emellan) och kör tills det inte finns några större bitar kvar. En halv minut ungefär. Är jordgubbsröran i behov av något sött för smakens skull så ta lite råsocker – en tesked räcker till att lyfta smaken och lugna ner syrligheten en aning.
Skeda upp jordgubbsröran ovanpå kokosisen i glasen och dekorera med skivade, eller hela, jordgubbar och kokosflingor.
ett recept från houseofyumm.com
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021