Mintchokladglass
En enormt god Mintchokladglass är bästa sättet att få som man vill efteråt eller bara njuta av tillsammans. 🙂
Ingredienser till 4-6 portioner):
150 gr mintchoklad
1 burk kondenserad mjölk, sötad
3 dl vispgrädde
1 äggula
1 msk kakao
Så här gör du:
Vispa grädden.
Smält choklad över vattenbad. Ta av från värmen och vispa i äggula, kakao och kondenserad mjölk. Blanda ner i grädden. Häll upp i portionsformar och frys i minst fyra timmar.
Dekorera med färska bär eller mintchokladhack
ett recept lånat av Magdalena Hultström/ka.se
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021