GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Björnbär- och kokosglass med Acai

Björnbär och kokos smakar förträffligt gott tillsammans och de här lollipopsarna innehåller varken laktos, gluten eller socker. Minst lika gott som köpeglass men bra mycket nyttigare för de här ör du bara med naturliga ingredienser.

Det här behövs
3 dl björnbär (tinade eller färska) glöm inte spara några till att garnera med
2 dl kokosgrädde
2 tsk vaniljpulver
5 msk cashewnötsmör
2 tsk acaipulver (acaipulver köper på hälsokosten, rawfoodbutiken eller på apoteket)
2-5 tsk agavesirap

så här gör du
1. Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer, foodprocessor eller med en mixerstav.
2. Blanda i agavesirap, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
3. Häll smeten i glassformar och pressa ned jordgubbsskivorna längs med sidorna.
4. Sätt i en pinne eller kaffesked, låt stå i frysen minst 5 timmar.
Servera!

 

 

 

(bilden är lånad av kblog.lunchboxbunch.com)

Rekommenderas