BLÅBÄRSGLASS
Ingredienser 4 portioner:
4 äggulor
80 g socker
2 dl mjölk 3%
1 dl vispgrädde
1,5 dl vispgrädde (till smaksättningen)
2 dl blåbär
Så här gör du:
Vispa äggulor och socker luftigt med elvisp i en rostfri kastrull. Värm upp blandningen under vispning (lite mer än fingervarmt) tills blandningen tjocknar. Blanda mjölk och 1 dl vispgrädde och tillsätt lite i taget under vispning. Fortsätt vispa under tiden som det svalnar. Prova att kyla ner smeten i kastrullen under vispning i ett kallt vattenbad om du har bråttom.
Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna helt och sätt därefter kastrullen med din glassmeten i kylen tills den blivit kylskåpskall. Vispa 2 dl vispgrädde. Tillsätt blåbären och vänd ner dem i grädden. Blanda ner allt ovan i glassmaskinen och låt den jobba en halvtimme. När glassen är klar går det oftast undan och ibland glömmer man till och med att dekorera med blåbärssylt eller mogna blåbär och servera.
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013