Blåbärsglasspinnar
Blåbärsglass när den är som bäst. Receptet ger cirka 16 glassar och förutom ingredienser behöver du även ett gäng glassformar i antingen silikon eller plast.
Ingredienser
275 g blåbär
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
4 st äggulor
0.5 dl strösocker
Strössel och eventuellt vit choklad till dekor
Så här gör du
1. Ställ fram pinnglassbehållarna.
2. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
5. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Skeda upp smeten i glassbehållarna, dunka till lite för att få bort luftfickor och stick ner glasspinnen. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
ett recept lånat av Mia Öhrn
Rekommenderas
-
Vattenmelon Margarita Popsiclejuni 30th, 2015
-
Blåbärsglasspinnar juni 9th, 2015