BLÅBÄRS-SORBET
Ingredienser till 6 portioner
1 gelatinblad
2 dl florsocker500 g blåbär (frysta går bra)
1 msk citronsaft
1/2 dl vatten
1 msk glukos
Så här gör du:
Lägg gelatinbladet i blöt. Kör florsocker, blåbär och citron i en matberedare eller med mixer, men se upp. Blåbärssorbetsmet stänker och det är inget kul att få på varken sig själv, kläder eller på inredningen.
Därefter kokar du upp vattnet, ta av det från spisen och rör ner glukos, smält gelatinet i blandningen under omrörande. Därefter tillsätter du ungefär 1 dl av blåbärsröran och låter blandningen precis sjuda upp och tar därefter av kastrullen från värmen och rör ner resten av blåbärsblandningen.
I glassmaskinen blir sorbeten klar på ungefär 15 min och om du inte har en maskin så sätter du in sorbeten i frysen i en bunke eller en form men glöm inte att röra om lite då och då. Ett par gånger per timme brukar fungera fint.
Servera som kulor med några färska bär på toppen och ringla gärna över vaniljkräm eller vaniljvisp. Smulade havreflarn har också visat sig fungera ypperligt som tillbehör.
Rekommenderas
-
Havtornsgranitéjuni 23rd, 2020
-
Mangosorbetmaj 18th, 2016
-
Blodapelsinsorbetjanuari 20th, 2016
-
Champagnesorbetdecember 29th, 2015
-
Glöggsorbetdecember 16th, 2015