Mjölkchokladglass med vit choklad!
Chokladglass klår det mesta i chokladväg… men bara ett tips: Ät upp den själv 😉
Det tar ungefär 4 timmar att fixa ihop 8 portioner
Detta behöver du:
5 st äggula(or)
0,5 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad eller mörk choklad beroende på vad du gillar
Så här gör du:
1. Börja med att vispa äggulor och socker riktigt fluffigt.
2. Sjud under tiden upp mjölk och grädde och låt mjölkchokladen sakta smälta i blandningen.
3. Häll ägg- och sockervispet över grädden och låt detta sjuda ett par
minuter under vipning tills det tjocknat. Vispa och kyl krämen.
4. Grovhacka den vita chokladen och häll i den.
5. Följ sedan instruktionerna på din glassmaskin.Utan glassmaskin:
Häll glasskrämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar.
ett recept lånat av Linnéa Seidel på recept.nu
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021