CITRONGLASS
Ingredienser till 4 portioner
1 dl socker
2 dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker
cest och saft av en citron
2 ägg
1 ½ dl grädde
Så här gör du:
Dela äggen och lägg gulorna i en bunke. Vitorna läggs i ett glas sålänge för de använder du senare. Häll sedan socker, crème fraiche, vaniljsocker, äggulor, citroncest och citronsaft i en bunke. Vispa ihop till en jämn len och luftig smet.
Vispa grädden och vänd ner den försiktigt i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd därefter försiktigt ner dem i smeten. När det är klart hälls smeten i en glassform eller en sockerkaksform och ställ in den i frysen med plastfolie över.
Det tar minst 2 – 3 timmar tills glassen är frusen och kan serveras så tillaga den förslagsvis på förmiddagen om du ska bjuda på citronglass på eftermiddag/kväll.
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013