GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Citronsorbet och World Water Week 2015

Worldwaterweek inleds med Världsvattendagen idag den 22a Mars!

Människor består precis som en sorbet av en betydande och stor del mest av vatten. Därför uppmärksammar och firar vi med en frisk citronsorbet som passar perfekt till espresson, lakritsglassen eller varför inte i kombo med en vaniljglass och hallon.

Ingredienser
Recept hämtat 22 Mar 2015
1 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1 gelantinblad , blötlagt
Några basilikablad
1 dl pressad citronsaft
1 dl mjölk

Så här gör du
Koka upp strösocker och vatten. Ta bort från värmen och lägg i gelatinblad och basilika. Låt sockerlagen svalna något. Blanda i citronsaft och mjölk och sila. Häll i glassmaskin och kör till sorbet. Har du ingen glassmaskin så häll sorbeten i en bunke och ställ i frysen. Ta ut ofta medan sorbeten fryser och rör till en slät sorbet.

Mer om världsvattendagen läser du bland annat här programme.worldwaterweek.org

och här www.un.org

ett recept från mytaste.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.