Dillglass
… till efter kräftorna
Ingredienser
3 äggulor
2 ½ dl socker
5 dl vispgrädde
1 msk citroncest
1 msk färsk hackad dill
smaksätt med citronjuice efter egen smak om du önskar en högre syrlighet än med bara cest.
Så här gör du:
Vispa äggen och hälften av sockret till en jämn och luftig smet.
Häll sedan grädden i en kastrull och blanda ner cironcesten och resten av sockret och värm blandningen till sockret är helt upplöst. Gräddblandningen ska sedan vispas ner i smådoser i äggsmeten. Försiktigt så att inte äggblandningen koagulerar och blir grynig. Vispa ordentligt och häll alltsammans i kastrullen och tillsätt dillhacket och värm upp under vispning till ungefär 80 grader.
Ta av blandningen och låt den svalna under vispning. Sätt gärna kastrullen i kallt vattenbad med is i medan du rör eller vispar. När smeten är sval/kall sätter du in den i kylen.
Låt gärna smeten stå där en dag eller över natten det mår den bara bra av. Dagen efter rör du om den innan den körs i glassmaskinen.
Serveras i slutet av kräftkalaset.
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013