Flädersorbet
ingredienser:
2 dl Flädersaft – outspädd
1 ½ gelatinblad
1 ½ dl strösocker
100 g glykos
3 1/2 dl Vatten
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter. Under tiden blandar du socker, glykos och vatten i en kastrull och sjuder det sedan under omrörning till det blandats väl. Ta av kastrullen från värmen och lägg i de uppblötta gelatinbladen och rör om tills de lösts sig i sockerlagen. Rör om då och då tills de svalnat helt.
Blanda i flädersaften och blanda ihop sätt igång glassmaskinen och kör blandningen tills sorbeten fått önskad konsistens.
Rekommenderas
-
Havtornsgranitéjuni 23rd, 2020
-
Mangosorbetmaj 18th, 2016
-
Blodapelsinsorbetjanuari 20th, 2016
-
Champagnesorbetdecember 29th, 2015
-
Glöggsorbetdecember 16th, 2015