
Äggtoddyglass
Med en riktigt smarrig Äggtoddyglass blir det gärna en superlätt, fenomenalt lyxig dessert och hur gott som helst.
det här behöver du
4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk stark espresso (eller snabbkaffe)
4 tsk kakao
4 msk punsch
1 skvätt punsch i glassmeten funkar fint också – men tänk på att spit inte går att frysa så ta inte för mycket.
så här gör du
Vispa äggulor och socker.
Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
Häll upp i portionsglas.
Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)
Precis innan servering – pudra på florsocker och kakao och dutta espresso över portionerna.
Servera.
Låt dina gäster hälla punschen över desserten eller om de hellre vill dricka den till.
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013