GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER, RECEPT

Petits-choux o Glass

Vårens efterrätt fixar du lätt med en god citronglass och Petits-choux bollar. Här inunder finner du ett lagom lätt recept på hur du gör både Petits-choux och en underbart god citronglass.

Det här behöver du för att göra cirka 20 st Petits-choux
100 g smör
3 dl vatten
3 st ägg
120 g vetemjöl
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
jordgubbar, ev. färska, eller andra bär
Drambuie

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull tills smöret smält. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen och liksom formar en en något klistrig degboll. När du känner det så vet du precis vad jag menar.
2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper. Har du en tyll som passar till det kan du göra fina kycklingar eller svanar som på bilden.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills de känns lätta och luftiga. Ta ut och låt dem svalna på ett galler.
6. Skär ett lock på varje petitschoux
och fyll dem med din favoritglass hemgjord eller köpt. Garnera med jordgubbar eller andra bär och kanske några stänk Drambuie.

Rekommenderas