Champagnesorbet
En utsökt frisk champagnesorbet efter nyårsaftonsmiddagen blir en mjuk rivstart till resten av aftonens njutbarheter.
det här behöver du:
2 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne
1 lime
1 citron
jordgubbar eller annan frukt
honung
socker
så här gör du:
Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter och ta därefter av smeten och låt den svalna.
Under tiden vispa äggvitan till ett hårt skum. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning i äggvitan.
Riv cest från limen och citronen och pressa juice från frukterna. Tillsätt honung, socker och pressad citron samt lime efter smak. Smaka av.
Lägg i en bunke och ställ den i kylen för att gosa till sig och plocka fram glassmaskinen men låt blandningen dra tills det är dags att köra den i glassmaskinen.
Det går även att göra sorbeten utan maskin men då får du sätta in blandningen i frysen istället. Tack över med plast, så nära ytan som möjligt, och rör om i sorbeten en gång i timmen.
En stund innan det börjar bli dags att servera så skär du jordgubbar eller frukt som ska funka som garnityr, river citroncest och fixar fram små tjusiga blad av mynta eller citronmeliss. Servera i martiniglas.
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021