Havtornsgranité
Just nu är det säsong på havtorn. Du hittar dem nästan överallt längs kusten. Ut och leta men akta dig för taggarna! Ett trix är att klippa av klasar, med kvist och allt, och lägga dem i en papperspåse. Frys därefter påsen med bärklasarna i frysen en stund för att slippa allt kladd och så slipper sticka dig alltför mycket.
Antal portioner: 6
Ingredienser.
1 dl havtornsjuice
1 dl äppelmust
socker efter eget tycke och smak
Så här gör du
1. Blanda och tillsätt socker efter vad du tycker passar. Häll över i en passande gansk stor form som fungerar att sätta in i frysen. Frys granitén i några timmar och ta ut när det är dags att servera.
2. Skrapa upp flagor med en sked elle en gaffel och lägg i portionsglass pynta med ett bär och mynta blad och servera.
Havtornsbär är trots allt ganska syrliga men har en smak som många lär sig uppskatta som den är.
Ovanpå det så är det ju en oooootroligt god och hälsosam bekantskap i en fantastiskt enkel och uppskattad form. Granité när den är som allra bäst
Rekommenderas
-
Havtornsgranitéjuni 23rd, 2020
-
Mangosorbetmaj 18th, 2016
-
Blodapelsinsorbetjanuari 20th, 2016
-
Champagnesorbetdecember 29th, 2015
-
Glöggsorbetdecember 16th, 2015