Honung och Lavendelglass
Ingredienser
moment 1:
1 vaniljstång
5dl mjölk
1 dl honung
2 msk lavendelblommor.
moment 2:
1 dl socker
6 äggulor
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
Dela vanlijstången och ta ur dess frön. Värm mjölk med honung och lavendel och fröerna från vaniljstången samt hela stången. Låt sedan allt stå och dra i någon timma sila sedan bort blommorna från honungsmjölken.
Vispa sedan socker och äggulorna till ett poröst skum blanda sedan i mjölkblandningen. Låt sedan allt värmas upp försiktigt så att vätskan tjocknar. Låt allt sedan svala undertiden du vispar upp grädden. Vänd sedan ner grädden. För att få ett bättre resultat så låter du glass smeten vila några timmar i kylskåpet innan du häller smeten i maskinen.
Servera gärna med en kvist lavendel och ringlad akaciahonung.
Rekommenderas
-
RECEPT TILL JUL o NYÅR o VINTERMYSdecember 22nd, 2024
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021