GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Honung och Lavendelglass

Ingredienser
moment 1:
1 vaniljstång
5dl mjölk
1 dl honung
2 msk lavendelblommor.

moment 2:
1 dl socker
6 äggulor
3 dl vispgrädde

Så här gör du:
Dela vanlijstången och ta ur dess frön. Värm mjölk med honung och lavendel och fröerna från vaniljstången samt hela stången. Låt sedan allt stå och dra i någon timma sila sedan bort blommorna från honungsmjölken.

Vispa sedan socker och äggulorna till ett poröst skum blanda sedan i mjölkblandningen. Låt sedan allt värmas upp försiktigt så att vätskan tjocknar. Låt allt sedan svala undertiden du vispar upp grädden. Vänd sedan ner grädden. För att få ett bättre resultat så låter du glass smeten vila några timmar i kylskåpet innan du häller smeten i maskinen.

Servera gärna med en kvist lavendel och ringlad akaciahonung.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.