Krieksorbet
Kriek är ett friskt och fruktigt belgiskt öl med sötma och liten beska och som märkligt nog passar jättebra till att göra sorbet på. Ha syltade bär, Pannacotta eller en ljuv vaniljglass till och allt är fix och färdigt kvällens bjudning.
Ingredienser 4 person(er)
1,5 dl strösocker
1 dl vatten
1 st gelatinblad
1 st äggvita
0,5 dl körsbärsmarmelad
5 dl kriek, t ex Timmermans
Så här gör du
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Koka upp vatten och socker, lös gelatinbladet däri. Låt lagen kallna.
2. Blanda lag och öl. Vispa upp äggvitan lätt och vänd ner den. Häll blandningen i en glassmaskin. Häll sorbeten i en skål, vänd varsamt ner marmeladen. Ställ i frys till serveringen.
ett recpet från alltommat.se
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021