Lakritsglass med Björnbär
Lakritsglass och björnbär är makalöst gott tillsammans, men skulle du sakna björnbär så funkar det faktiskt nästan lika bra med hallon! Har du lakritspulver hemma så det bara att sätta igång.
Detta behövs till 4 portioner
Ingredienser
5 st äggulor
0,5 dl socker
2 dl grädde
2,5 dl mjölk
1 msk honung
0,5 dl gelésocker
2 msk lakritspulver
Sås:
150 g björnbär
0,75 dl socker
Så här gör du
1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
2. Värm mjölk, grädde och honung tillsammans med gelésockret till kokpunkten.
3. Tillsätt lakritspulvret och vispa ner blandningen i äggvispet. Ställ att svalna. Kör sedan glassmeten i glassmaskinen eller frys i en lämplig form och rör då och då om till en smidig glass. I frys tar det några timmar
4. Låt björnbär och socker sjuda ihop några minuter till en sås. Mixa och passera såsen eventuellt om du inte vill ha med kärnorna.
5. Servera med ljummen björnbärssås.
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021