Lakritssås
Lakritssås är alldeles för enkelt att göra men supergott och delikat till en citronglass med smulade maränger eller till en jordgubbssorbet. Fram med favoritlakritsen och kastrullen och lite grädde och sätt igång. Värm grädden lite i kastrullen och smält ner lakritsen sakta på hyfsat svag värme och rör om… och Vips! En favoritsås till glassen. Jordgubbar, äpplen vaniljglass eller till en ljuvlig citronglass.
det här behöver du
2 dl grädde
100 gram sötlakrits
så här gör du
1. Värm grädden i en kastrull, hacka lakritsen fint och låt den smälta ner i grädden.
2. Skall du inte använda såsen på en gång, kan den stå i kylen upp till en vecka, värm den sakta över vattenbad innan du skall servera den.
Rekommenderas
-
Hasselnötskräm! Som Nutella – fast bättre!mars 8th, 2021
-
Kladdkakanovember 7th, 2018
-
Lakritssåsmaj 27th, 2017
-
Frasvåfflormars 24th, 2017
-
CHOKLADSÅS MED LIKÖRjanuari 16th, 2016