Messmörsglass
Ingredienser till 4 – 5 portioner
4 äggulor
1 1/2 dl socker
4 dl vispgrädde
300 g messmör
1 msk cognac eller whiskey
Så här gör du:
Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispadärefter grädden fluffig och Rör sedan ned messmöret och spriten i äggsmeten. När det är hyfsat blandat vänder du försiktigt ner grädden i blandningen. Obs! vispa ej! Du vill behålla så mycket luft som möjligt i glassmeten. Sedan är det dags att frysa glassen antingen i glassmaskin eller så fryser du in glassen portionsform eller i flera portionsformar.
Ett recept lånat av Linnie Vallgren på skovdenyheter.se
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013