Peargelin Popsicle med After Eight
Det blir cirka 4 – 5 st glassar Peargelinisar Popsicle med After Eight chokladdopp
5 päron, skalade o tärnade
5 dl vatten
2 msk socker – smaka av för det kan lätt bli för sött och det är Godare med syrliga.
Välj gärna syrliga päron som smakar mycket.
Koka de skalade o tärnade päronbitarna i vatten. Tänk på att smakerna försvinner ju längre man kokar så koll på dem. Mosa dem när de mjuknat med en gaffel eller kör kort i blender. Låt päronmoset stå och dra en stund – smaka av med lite citron/lime om du fått tag på mesiga päron med obefintliga smaker. Vill du ha roligare grön färg på dina popscles så tillsätter du en droppe grön hushållsfär och en droppe gul och rör om i moset.
Sila av det mesta av vattnet och häll upp i glass-formar som sjussas in i frysen – ca 3-4 timmar brukar vara lagom.
Det går att krydda med lite malen kardemumma, ingefära eller kanel. Antingen bara en av kryddorna eller med alla. Testa dig fram och överraska dina kompisar med ursmarriga Piggelinisar!
En annan variant är att smälta After Eight choklad eller en mintchokladkaka. Lagom mycket choklad för att doppa isglasstopparna.
Hur gott blev inte det?!!
Rekommenderas
-
Yoghurtpopsicles med Lakritsapril 1st, 2017
-
Hallon-och Vaniljpopsiclesmars 5th, 2017
-
Isglass med vattenmelon och limeseptember 4th, 2016
-
Blommiga Champagnepopsiclesjuli 13th, 2015
-
Peargelin Popsicle med After Eightmars 6th, 2015