Pistageglass
Ingredienser till 4 portioner:
3 Äggulor
100g strösocker
10g vaniljsocker
2,5 dl Mjölk
2 dl Vispgrädde
4-6 Droppar pistageessens
Så här gör du:
Skala pistagenötterna och grovhacka dem. Att blanda i eller att ha på som dekoration.
Vispa äggulorna och sockret, vaniljsockret tills det blir vitt och pösigt. Vispa ner mjölken och ställ undan. Vispa därefter grädden ganska hårt och rör därefter ner äggsmeten i grädden och och blanda ordentligt och plutta i pistageessensen.
Sätt igång maskinen och kör glassen tills den känns klar. Vill du att glassen ska bli lite grön också så får man ha i ett par, tre droppar karamellfärg. Men ta inte för mycket!
Lägg i de mest finhackade pistagenötterna låt maskins dra med de i innan det är dags att ta upp den nu färdiga glassen, servera och dekorera med resten av pistagenöthacket.
Chokladsås funkar fint till pistageglass!
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013