Tävlingsdags och VM-kval för Svenska Konditorlandslaget i Genève
På söndag den 24 januari är det VM-kval för Svenska Konditorlandslaget i Genève. För det svenska laget tävlar Maria Grave och Lina Östberg. Målsättningen är att placera sig som en av de tre bästa nationerna och därmed direktkvalificera Sverige till konditor-VM, Coupe de monde de la Patisserie.
Under 5 timmar ska de tävlande tillverka en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta (glassen får man ta med sig in men den måste glaceras och dekoreras på plats). Alla lagen tävlar på söndagen och det svenska laget startar i morgongruppen klockan 06:00 tillsammans med Danmark, Spanien och Ryssland.
Många timmars arbete och träning ligger bakom tävlingsdagen. Det nuvarande laget sattes samman i maj 2015 och tävlingsdagen i Geneve blir det 15:e gemensamma passet.
Sveriges tävlingstema, Studio 54, har laget gemensamt utvecklat. Ett flexibelt tema som tillåter fritt spelrum för färg, form och kreativitet.
källa o bilder o artikel: Journal Chocolat
mera om tävlingen hittar du på: cmpatisserie.com/european-cup-2016
Lina Östberg och Tony Olsson diskuterar övningsskulpturerna inför tävlingen i Genève.
Rekommenderas
-
Lakritsfestivalen 2024 + Vårfestivalen + Streetfoodfestivalen = 26-27 aprilmars 10th, 2024
-
Bak- & Chokladfestivalen 12 -15 Oktober 2017oktober 13th, 2017
-
Stort GRATTIS Walter Sundling! ”Sveriges yngsta mästerkock”!juni 1st, 2017
-
Gelato World Tour 2017 – Åtta städer på fem kontinentermaj 19th, 2017
-
Lisas Pralin vannoktober 17th, 2016