VITLÖKSGLASS
Idag den 11 september är det Kebabens Dag – Vad passar bäst till kebab? VitlöksGlass såklart! Chili till?
Ingredienser
5 huvud Vitlök (huvud, inte klyftor)
3 tsk Smör
1 liter Vispgrädde
4 Äggulor
1.5 dl Strösocker
så här gör du:
Skala vitlökarna och lägg det på en bit folie, lägg på 3 tsk smör, vira ihp och baka dem i ugnen på 200 grader i 1 timme. Låt svalna och tryck ut purén. Mixa lite grädde och vitlökspurén tills den är slät. Blanda resten av vispgrädden och sockret i en kastrull och värm under omrörning tills det kokar och häll det över de lätt uppvispade äggulorna, vispa kraftigt. Tillsätt vitlöksgrädden och blanda. Låt svalna. Kör glassmeten i glassmaskin.
Servera glassen och njut med dina favorit nötter strödda över
Ett recept lånat från tasteline.com
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013