WHISKY-GRÄDDGLASS
Läckert krämig, len och aningen rökig Whiskyglass med kolasås är en oförglömligt god dessert.
Ingredienser:
0,5 dl socker
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
3 msk smakrik whisky
Så här gör du:
Häll mjölken och sockret i en kastrull och lägg i vaniljstången och koka upp först men sänk sedan värmen och låt därefter blandningen sjuda lugnt på svag värme en stund under omrörande.
Vispa därefter äggulorna i en skål. Koka upp sockerlagen igen, ta ur vaniljstången och häll sakta den kokheta lagen under kraftig vispning i skålen med äggulorna. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud den under vispning på svag värme till dess den tjocknar något (tre till fyra minuter).
Häll krämen i skålen igen och vispa lätt tills den svalnat. Därefter tillsätter du whiskyn och blandar i den tjockvispade grädden i krämen. Kyl först i glassmaskin eller fyll direkt i en låg form och ställ in i frysen. Ta ut glassen när den hårdnat och servera.
Garnera med mörk choklad, rostad mandel eller smulade maränger.
Rekommenderas
-
GOTT NYTT ÅRdecember 30th, 2019
-
Eggnog-glassapril 19th, 2019
-
Chokladglassnovember 11th, 2017
-
Lakritsglassapril 12th, 2015
-
WHISKY-GRÄDDGLASSmaj 17th, 2014